BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola utsetter kobberbrikke-fabrikk

Motorola har lagt planene om bygging av en ny produksjonsfabrikk for kobberbaserte brikker på hylla. Årsaken skal være svak etterspørsel etter databrikker generelt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. sep. 1998 - 15:10

Ifølge Motorola skal etterspørselen etter halvlederprodukter ha sunket så mye det siste året at det ikke vil være forsvarlig av selskapet å bygge fabrikken slik situasjonen er i dag.

- Spesielt etterspørselen etter brikker med høy ytelse er svak, sier Scott Stevens, talsmann for Motorola, til News.com.

Motorola begynte allerede i 1995 å planlegge den nye fabrikken som skulle ligge i Virginia i USA. Det ble virkelig fart i sakene da selskapet i desember i fjor annonserte at det ville bruke tre milliarder dollar på byggingen. Dette ville ha vært den største enkeltstående investeringen i Motorolas historie.

Motorola hadde planlagt å komme igang med produksjonen sent i 1999. Stevens understreker at planene bare er lagt på hylla, ikke forkastet.

- Ingen er mer ivrige etter å begynne å selge brikker enn det vi er, sier han.

I fremtiden ventes det at høy-ytelsesbrikker laget med kobberkretser vil bli funnet i håndholdte enheter, mobiltelefoner, kraftige personsøkere, samt andre datamaskiner, blant annet PC-er. Kobberbrikkene utvikler mindre varme og er raskere enn dagens brikker med aluminiumkretser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.