BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola vil ikke redde Iridium

Nå advarer også Motorola mot at Iridium vil bli slått konkurs såfremt det ikke dukker opp interesserte kjøpere av teleselskapet innen den 17. mars, når pengene tar slutt.

Frode Eriksen
10. mars 2000 - 11:57

Motorola har allerdede sendt ut brev til Iridium-kundene med varsel om at tjenesten kan bli lagt ned den 17. mars. At Motorola gjør denne jobben selv viser sakens alvor. Selskapet stod bak Iridium med økonomi og teknologi og har satset mye på at teknologien skulle revolusjonere bruken av mobiltelefoni. Imidlertid har Iridium vært en total fiasko i forhold til forventningene fra aksjonærene. Selskapet tjener en brøkdel av de planlagte inntektene og kundetallet er bare på 50.000, nesten en million unna målet ved siste årsskifte.

Blant de som har vurdert å berge Iridium er mobilmilliarder Craig McCaw, men han har nå trukket seg for å konsentrere seg om ICO, et annet satellittsystem som etter planen skal plassere den første av 12 satellitter i bane rundt jorden på søndag.

En talsmann fra Motorola sier at alle Iridium-kunder ble kontaktet av selskapet som informerte om at tjenesten vil kunne opphøre "23:59 om kvenden den 17. mars" om ingen nye kjøpere melder seg.

Motorola vil refundere 100 prosent av kostnadene for de som har kjøpt Iridium-telefoner direkte fra selskapet fra og med januar i år, men vurderer også ytterligere refusjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.