JUSS OG SAMFUNN

MP3.com må punge ut

En dommer i USA har avgjort at musikktjenesten MP3.com kan måtte punge ut opp mot 2,2 milliarder kroner for brudd på opphavsretten

7. sep. 2000 - 12:31
Jed S. Rakoff

Wired News
Les:
Platebransjen får kjeft av konservativ USA-senator
MP3.com spiller opp til forlik
Plateselskaper saksøker MP3.com


Universal saksøkte for 10.000 plater, mens hele databasen består av 80.000 CD-er i MP3-format. MP3.com har tidligere inngått kostbare lisensavtaler med flere andre plateselskaper

Universal ba i utgangspunktet om 45.000 dollar per plate, tilsammen rundt fire milliarder kroner. Men dommeren trakk fra litt da han mener MP3.com har vist mer ansvar enn andre nettselskaper, noe Wall Street Journal tolker som et spark til Napster-saken.

Mer om Napster:
Napster tilbake i retten i oktober
Nix mer MP3 for Napster
Napster gir ikke opp

MP3.com har på forhånd satt av 150 millioner dollar, i overkant av 1,3 milliarder kroner, til å dekke utgiftene i saken. Selskapet sier de vil anke dommen.

Da de inngikk forlik med EMI, Warner Music, BMG og Sony, skal de ha betalt 20 millioner dollar til hvert selskap, i tillegg til å skrive under på lisensbetingelser.

Hver gang folk lagrer låter i MP3.coms arkiver på nettet må selskapet betale 1,5 cent til det aktuelle plateselskapet. Hver gang noen lytter til en låt streamet fra MP3.com, må selskapet ut med en tredjedels cent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra