JUSS OG SAMFUNN

MTV saksøker web-radio

MTV Networks saksøker gründerne bak Imagine Radio - en Internett-radio som MTV kjøpte i februar. MTV påstår gründerne planlegger å opprette en konkurrerende web-radio ved hjelp av ansatte fra MTV.

Øystein Kvistad
11. sep. 1999 - 12:51

MTV Networks leverte stevningen i New York onsdag, skriver InternetNews.com.

Ifølge nettmagasinet anklager selskapet Rotem Perelmuter og P. Michael Briseno for å planlegge etableringen av en konkurrerende web-radio-satsing kalt Third Millenium Radio.

Viacom-eide MTV hevder den nye nett-radioen planlegger å rekruttere andre MTV-ansatte. Perelmuter og Briseno skal ha gjort forsøk på dette, selv om de har signert avtaler som sier at de ikke kan opprette konkurrerende virksomhet før tidligst 4. februar 2000 (Perelmuter) og 3. februar 2001 (Briseno), påstår saksøker.

Nå ber MTV om en rettslig kjennelse som hindrer Perelmuter/Briseno i å starte konkurrerende virksomhet før disse kontraktsdatoene, samt at gründerne ikke kan verve MTV-ansatte eller benytte seg av MTVs påståtte bedriftshemmeligheter.

MTV kjøpte Imagine Radio fra gründerne for 14,5 millioner dollar i februar i år, som ledd i MTVs strategi om å skape et stort musikknettsted der brukerne kan programmere sine egne lyd- og videokanaler.

Perelmuter og Brisano sluttet imidlertid å jobbe for MTV etter at det ble funnet en søknad på Perelmuters PC der han ber venture-selskapet Sequoia Capital om åtte millioner dollar i såkornkapital..

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.