BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mulig DoS-angrep mot SOL

SOL, Nettavisen og annonsestyringssystemet NetGravity var nede fra litt over 11 til 12:30. InfoStream, som drifter flere store nettsteder i tillegg til å drifte NetGravity, regner med at feilen skyldes et DoS-angrep mot SOL som blokkerer routeren til InfoStream.

Therese Werenskiold
21. nov. 2000 - 12:30

Mange nettsteder, inkludert digitoday.no, benytter seg av annonsestyringssystemet NetGravity AdServer (som i dag eies av DoubleClick Inc). Dette systemet har vært nede siden 11:15 i dag og fører til at det i stedet for annonser kommer opp en rekke feilmeldinger på sidene. Samtidig er både SOL, Nettavisen og tyske Netzeitung nede.

Morten Kjellås, som er driftskonsulent hos InfoStream sier til digitoday at dette etter all sannsynlighet skyldes et DoS-angrep (tjenestenekt-angrep) mot SOL.

- Dette blokkerer routeren vår, og vi jobber nå på spreng for å løse problemet, forteller han.

Det InfoStream jobber med er først og fremst å finne ut hvem som står bak angrepet. Kjellås sier at angriperne er såpass sofistikerte at de ikke sender fra egen maskin, men går via andre maskiner.

- Vi prøver nå å nøste opp dette, sier Kjellås som ikke kan si noe om hvilke konsekvenser angrepet vil få med tanke på tapte annonsekroner for en rekke nettsteder.

Etter det digitoday.no forstår er det disse tjenestene som har vært rammet:

* digitoday (.no/.fi)

* SOL (.no/.dk)

* WebAd (.no/.se)

* DinSide

* Aftenposten

* BerlingskeTidene

* dn.no

* ITavisen

* Referanse.no

* Epi.no

* Hjemmet Mortensen

* StavangerAftenblad

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.