JUSS OG SAMFUNN

Murdoch jakter på europeere

Mediemagnaten Rupert Murdoch har startet jakten på investorer som kan være med å starte nye TV-kanaler i Europa. Hovedsetet skal være i den italienske byen Milano.

Hilde Nyman
30. nov. 1998 - 16:50

Det nye selskapet skal bli et underselskap av Rupert Murdochs internasjonale selskap News Corporation, der Murdoch er styreformann, skriver NRK Info.

Selskapet skal hete News Corp. Europe, og ifølge en pressemelding fra News Corp heter det at det nye selskapet "skal følge og administrere media-investeringer i Kontinentale Europa". Leder for det nye selskapet blir Leizia Moratti, som er tidligere styreleder i den statlige italienske TV-kanalen RAI. Moratti er også nominert til å sitte i styret til Murdochs selskap BSkyB.

News Corp. har også planer om å lansere en digital plattform med 100 betal-TV-kanaler i Italia sammen med Telecom Italia og det franske kommersielle TV-selskapet TF1. På en pressekonferanse som fant sted i London i forrige uke ble det oppgitt at om denne avtalen kommer i stand vil Telecom Italia sannsynligvis få 51 prosent i det nye selskapet, News Corp Europe får en eierandel på 39 prosent mens TF1 blir sittende med ti prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.