JUSS OG SAMFUNN

Musikkbransjen fortsetter jakten på Napster.no

MP3-eventyret er over for Napster.no, men musikkbransjen gir ikke opp jakten. Det ble null forlik, nå blir det trolig rettssak.

25. feb. 2002 - 12:56


Anders M. WagleHaavind Vislie

Napster.no



digi.no

IFPITONO


- Dette er en mulighet for oss å få etablert rettspraksis på viktige områder. Danskene og svenskene har hatt sine MP3-saker, og finnene hadde nettopp sin. Vi har ikke hatt en slik sak, derfor kan det være en viktig mulighet for oss å få knesatt prinsipper og trekke juridiske grenser, mener Inger Elise Mey, juridisk rådgiver i TONO.



Nettstedet var opprinnelig en søkemotor for MP3-filer. Det var brukerne selv som la inn nettadressen til MP3-filer i Napster.nos database. Det innebar at de hverken la ut MP3-filer på sin server, eller la ut lenkene selv.

- Vi har en søkemotor der brukerne kan søke etter musikk fra denne databasen. I likhet med andre søketjenester som finnes på Internett, anser vi det som brukerens oppgave å finne ut om det en finner ved å bruke en søketjeneste, er lovlig eller ikke. Vi gir kun tilgang til det våre brukere legger inn i vår database. Noe vi mener ikke er ulovlig, skrev Frank Bruvik i en e-post til digi.no i fjor høst.

Han var talsmann for Napster.no i oktober i fjor. Det har ikke vært mulig for digi.no å få tak i Bruvik i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.