JUSS OG SAMFUNN

Musikkbransjen lei av umusikalsk holdning - saksøker Twitter for milliardbeløp

En gruppe store amerikanske musikkutgivere saksøker Twitter for 250 millioner dollar, rundt 2,65 milliarder kroner.

Musikkbransjen saksøker Twitter fordi den mener selskapet ikke gjør nok for å hindre at opphavsrettsbeskyttet musikk deles på plattformen
Musikkbransjen saksøker Twitter fordi den mener selskapet ikke gjør nok for å hindre at opphavsrettsbeskyttet musikk deles på plattformen Foto: Jeff Chiu/AP/NTB
15. juni 2023 - 07:23

Bransjeorganisasjonen National Music Publishers' Association (NMPA) og dens medlemmer mener Twitter ikke gjør nok for å hindre opphavsrettsbeskyttet musikk fra å bli delt. Twitter bør betale 150.000 dollar, nærmere 1,6 millioner kroner, for hvert musikkverk som blir delt, står det i søksmålet.

– Twitter står igjen som den største plattformen for sosiale medier som har fullstendig nektet å lisensiere de millioner av låtene som finnes på Twitters tjeneste, sier NMPA-sjef David Israelite til nyhetsbyrået AFP.

– Twitter vet svært godt at musikk lekkes, lanseres og strømmes av milliarder av mennesker hver dag på denne plattformen, sier han.

Stavanger 20240115. 
Statsminister Jonas Gahr Støre og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun besøker Rennesøy ungdomsskole i Stavanger.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Les også

Kunnskapsministeren vil stanse «ukritisk digitalisering» i skolen

I søksmålet, som er innlevert i delstaten Tennessee, hevder NMPA at Twitters holdning til opphavsrettsklager slett ikke har bedret seg etter at Elon Musk kjøpte plattformen i fjor.

Å tillate at musikk uten lisens brukes i innlegg på Twitter gir plattformen en fordel over konkurrenter som Tiktok, Instagram og Youtube, som betaler avgifter til musikkutgiverne, påpeker NMPA i søksmålet.

Som svar på spørsmål rundt søksmålet, har Twitters presseavdeling sendt ut et autosvar med en bæsje-emoji, slik de gjør med alle henvendelser fra mediene

PST, FBI og en rekke andre internasjonale aktører tok denne måneden ned et ruternettverk som ble benyttet av en kjent russisk hackergruppe.
Les også

PST varslet norske ruter-eiere om sikkerhetshull

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.