BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mye kan spares på å leie ERP

Å leie ERP over nett kan redusere kostnadene med over 75 prosent.

Det er dyrt å implementere lokale ERP-løsninger som krever Exchange server, programvare, backup, sikkerhetsløsninger og vedlikehold.

Stadig flere bedrifter får øynene opp for å leie ERP-løsninger over nett, såkalt CRM eller ERP on demand. Dette innebærer at kunden selv velger ut hvilke løsninger som er mest hensiktsmessig for sin bedrift, enten det er regnskapsprogram, administrasjon, logistikk, innkjøp eller kundehåndtering.

Tidligere Kontorplassen.no, som nå har fått navnet 24sevenoffice har spesialisert seg på regnskapsprogrammer og har nå 600 kunder som utfører sine oppgaver via web. Andre aktører er Kreasoft i Mo i Rana og Proweb i Sandefjord.

I likhet med 24sevenoffice, har også Proweb egenutviklet web-moduler. I 1997 startet selskapet med utvikling av webbaserte opplæringsløsninger, som senere ble til bedriftsportalen Proweb.

Sandefjord-selskapet startet opp med å lage internettbaserte opplæringssystemer og treningsmoduler mot små og mellomstore bedrifter. Proweb har også laget en modul for Forsvarets forvaltningsadministrasjon.

I dag forvalter Proweb 20.000 brukerlisenser, og forventer å snart gå i pluss etter mange års utviklingsarbeid.

Ønsker kunden tilgang til et økonomisystem, kan han leie det på årsbasis og ha tilgang til det døgnet rundt hele uken. Kunden betaler brukerlisen enten per måned eller per år som inkluderer backup og service. Det er ingen etableringskostnader.

Alt som kreves er bredbåndsaksess, via nett eller mobil.

Markedssjef Kenneth Hauge mener løsningen reduserer kostnadene til en fjerdedel.

Han forteller at ti brukere koster rundt 23.000 kroner i året. Det omfatter en internettløsning med e-post, kalender, dokumentarkiv, full CRM, administrasjon, ekstranett, nyhetsdeling og hjemmekontormuligheter slik at en bruker kan koble seg opp hjemmefra eller hvor som helst ellers.

En tilsvarende løsning med lokal programvare ville kostet minst 100.000 kroner, mener Hauge. En slik løsning ville kreve forskjellige programvarer, fildelingsystemer, VPN-konsentrator, VPN-klienter, vedlikehold, backup, sikkerhet og opplæring.

Hauge forsikrer at forbindelsen alltid er kryptert og at løsningen er vel så egnet for institusjoner med sensitiv informasjon og store transaksjoner. Forsvaret kjører for eksempel sin løsning internt i en fjellhall med opptil 600 brukere.

– Dessuten er vel kanskje sikkerheten mer truet innenfor bedriftens fire vegger med lekkasje fra utro tjenere i forhold til en ekstern nettleverandør som har et forretningsmessig forhold til sin kunde og ønsker å være lojal, framholder Hauge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.