BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå er Nokia Europas største

Som digi.no skrev mandag lønner det seg å holde foredrag: Nokia-sjef Jorma Ollilas tale i Dallas før helgen, der han oppjusterte det globale totalmarkedet for mobiltelefoner, ga mandag en børsoppgang så stor at Nokia nå er Europas mest verdifulle børsnoterte selskap.

Frode Eriksen
7. des. 1999 - 09:08

Oppgangen på mandag endte med 13 prosent og kom på toppen av en mindre oppgang fredag, som førte til at de tidligere mastodontene innenfor europeisk næringsliv, BP Amoco og Shell ble passert om en ser på selskapenes børsverdi.

Fra før har Nokia passert det norske bruttonasjonalproduktet, men nå er Nokia mye mer verdt: Mandagens sluttnotering gav en verdi på 1700 milliarder kroner.

Ifølge Dagens Industri har Nokias børsverdi på Stockholmsbørsen økt med over 200 prosent i år.

Årsaken til mandagens sterke vekst var konsernsjef Jorma Ollilas foredrag før helgen der han fortalte at han trodde verden passerte én milliard mobilbrukere i 2002 og ikke i 2003 som selskapets gamle prognose lød på. I tillegg fortalte Ollila at Nokia i dette kraftige vekstorienterte markedet var i stand til å øke markedsandelen, med en vekst på mellom 30 og 40 prosent i år 2000 som er opp fra selskapets gamle prognose på 25 til 30 prosent.

Det bidrar også til aksjens styrke at den av ulike analytikere forventes enda sterkere stigning i Nokia-aksjen.

Den generelle veksten i markedet gir også Ericsson et sårt tiltrengt løft i aksjemarkedet, med en børsverdi på Stockholmsbørsen på litt over 900 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra