BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå får du radio til mobiltelefonen

I krøniken over nyttige og unyttige dingser til mobiltelefonen, har Ericsson nå kommet med en av de mer nyttige, nemlig en FM-radio som kan kobles direkte på mobiltelefonen.

Frode Eriksen
5. okt. 1999 - 13:02

FM-radioen er produsert for å passe til en rekke Ericsson-modeller og kan plugges direkte i bunn av mobiltelefonen. Radio-mobilen, som kalles for HPR-08, ble presentert på en pressekonferanse i London i går der Ericsson også offentliggjorde sponsoravtalen med MTV Europe Music Awards.

Radiomodul for mobiltelefoner, Ericsson HPR-08. <i>Foto: Eri</i>
Radiomodul for mobiltelefoner, Ericsson HPR-08. Foto: Eri

Med radioen følger to ørepropper som fungerer på samme måte som håndfri-sett (handsfree). Innkommende samtaler føres gjennom øretelefonene, og håndfrisettet har også en liten innebygd mikrofon, slik at brukeren slipper å flytte mobiltelefonen for å få gjennomført en telefonsamtale.

Om mobiltelefonen skulle ringe mens du hører på radio, fungerer systemet slik at radioen slås av automatisk så fort du begynner å snakke i mobiltelefonen.

Jan Ahrenbring i Ericsson Mobile Communications, sier at FM-radioen bygger opp under Ericssons visjon om at mobiltelefonen skal kunne brukes til mye mer enn bare å snakke.

HPR-08 skal være tilgjengelig i desember, og er så langt uten sin like blant mobilprodusentene. Ericssons mobil-radio er produsert for å kunne passe i terminalene: GF688, GF768, G788, GF788e, S868, SH888, I888 WORLD, A1018s/sc, A1028, R250s, T10s/sc, and T18s/sc.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.