JUSS OG SAMFUNN

Nå får du tallene du har lengtet etter - helt gratis

Alle som jobber med web har sikkert en eller annen gang gjerne villet ha noen tall på nettleserfordelinger og skjermstørrelser. Finne ut hvor mange som bruker hva, for å prioritere utvikling og tilpasning riktig når man lager et nettsted.

Therese Werenskiold
6. juni 2001 - 11:53
GazetteNina Furu

- Jeg tok utgangspunkt i at jeg har savnet det selv. Har alltid tenkt at jeg gjerne skulle hatt noen tall. Plattformfordeling og skjermstørrelse - slike ting alle som jobber med web lurer på, forteller Furu til digitoday.no.


Det finnes noe amerikansk statistikk, men det er ikke representativt for det norske markedet. De fleste nettsteder har dessuten sine egne logger, men man kan ikke basere statistikk på loggene til ett nettsted - da blir det systematiske skjevheter.

Derfor har Gazette satt igang disse målingene selv. Furu innrømmer at det også er en PR-greie.

- Vi vil jo gjerne bli profilert som premissleverandør, sier hun.

Selskapet synes dette er tall som alle bør få, og vil heretter analysere og offentliggjøre disse tallene annenhver måned.

Av første måling kom det frem at 18 prosent av norske Internett-brukere velger Netscape som sin nettleser, og de aller fleste av disse benytter utdaterte versjoner.

I tillegg viser tallene at over 97 prosent av norske Internett-brukere har PC og ikke Mac, og at over halvparten av nettbrukerne i Norge har en skjermoppløsning på 1024 x 768.

Tallene bygger på 100.000 representative enkeltbesøk på 14-16 av bedriftens klient-nettsteder.

- Dette skal være representativt, sier Furu. - Det er noen B2B-sider, noen offentlige nettjenester og noen forbrukerrettede.

Selskapet måler også om brukerne maksimerer vinduet.

- Vi har en tjeneste der man kan taste inn en URL og deretter få se grafisk hvordan fordelingen av faktisk benyttet nettleservindu gir seg utslag på oppgitt site, forteller Nina Furu.

Hun karakteriserer tjenesten som en 'freebie' - en liten, gratis nettjuvel.

Målingsresultater og mer informasjon finner du her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra