PROGRAMMERING

Nå har Microsoft integrert Python i Excel – slik fungerer det

Det populære programmeringsspråket slår seg sammen med det velkjente Microsoft-verktøyet.

25. aug. 2023 - 11:33

Python er et populært programmeringsspråk som appellerer både til de erfarne og nybegynnere, og nå har det slått seg sammen med et annet populært verktøy – nemlig Microsoft Excel.

På den offisielle Microsoft 365-bloggen kunngjør selskapet at de har integrert Python i Excel, noe som gjør det vesentlig enklere å utnytte begge verktøyene på samme tid.

Sømløs samhandling

Den splitter nye integrasjonen, som foreløpig er lansert i en åpen forhåndsutgave, innebærer at Python og Excel nå fungerer sammen på en sømløs måte innad i det samme Excel-rutenettet.

Dermed kan man kombinere Python-biblioteker, for eksempel innen visualisering og dataanalyse, med alle de kjente verktøyene man kjenner fra Excel.

Man kan for eksempel manipulere og utforske data i Excel ved hjelp av Python-bibliotekene og benytte formler og grafer fra Microsoft-programmet til ytterligere bearbeiding, som Microsoft formulerer det.

Det er ikke nødvendig med noe installasjon for å bruke Python i Excel – verktøyet er tilgjengelig direkte via menybåndet øverst på skjermen.

Microsoft har også vektlagt samarbeidsfunksjonalitet med den nye integrasjonen, slik at man blant annet enkelt kan dele Python-verktøy- og innhold via Teams og Outlook.

Anaconda-partnerskap

Som et ledd i den nye integrasjonen har Microsoft inngått et partnerskap med Anaconda, en utbredt Python-distribusjon som gir brukere tilgang til alle de mest populære Python-bibliotekene innen felt som statistisk modellering, datamanipulasjon og datavisualisering.

For ordens skyld gjelder integrasjonen altså Microsoft 365-plattformen, som betyr at Python-kalkulasjonene i Excel utføres i nettskyen, og man trenger ikke å ha en lokal versjon av Python installert på PC-en. 

Funksjonaliteten er foreløpig kun tilgjengelig for Windows-versjonen av Excel, og støtte for øvrige plattformer vil komme på plass på et senere tidspunkt, Microsoft har ennå ikke gitt beskjed om noe tidspunkt.

Python i Excel er ennå under utvikling, og for å få tilgang til den tidlige forhåndsutgaven må man delta i Microsoft 365 Insider-programmet. Microsoft understreker at funksjonaliteten rulles ut gradvis, som betyr at den ikke nødvendigvis er tilgjengelig for alle insidere ennå.

Mer informasjon om Python i Excel finner du på Microsofts nettsider.

August Ekenes Asp begynte med programmering da han gikk i tredje klasse. Nå lager han egne programmeringsspråk.  Han ønsker ikke å bli avbildet forfra.
Les også

Unge kodere faller utenfor på skolen: – Jeg kunne mer enn læreren. Han kunne ikke hjelpe meg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.