RESULTATERFINANS

Nå kan du handle småvarer med mobilen

Nå er det kommet enda en betalingsløsning på det norske markedet. Telenor og DnB har i dag lansert SmartPay, og du kan dra på handletur og la bankkortet bli igjen hjemme.

Therese Werenskiold
27. sep. 2001 - 11:01
DnBTelenor
For en oversikt over de ulike aktørene som leverer betalingsløsninger, kan denne artikkelen anbefales: Norske nettaviser velger felles betalsystem

DoorstepSteinar Ostermanndigi.no





Telenor Mobil




Det unike med SmartPay er, ifølge aktørene, at den elektroniske betalingen skjer ved hjelp av et helt nytt sikkerhetssystem, såkalt PKI (Public Key Infrastructure). Telenor hevder å være først i verden med å integrere dette systemet i SIM-kortet på mobiltelefonen.

SmartPay innebærer at det ikke sendes konto- eller personopplysninger over telenettet. Det eneste som sendes er en digital signatur som er ubrukelig for andre enn den som har den private nøkkelen. Alle person- og kontoopplysninger ligger i en sikker database hos banken. Systemet innebærer også at DnB garanterer for daglige oppgjør overfor innholdsleverandørene.

Mens SmartPay er en helt ny måte å betale varer og tjenester på, er MobilHandel den første anvendelsen av SmartPay. Ved hjelp av mobiltelefonen kan man fra i dag bestille og betale varer og tjenester som parkering, kinobilletter og blomster. Alle Telenor Mobils kunder kan registrere seg som brukere ved hjelp av Internett, SMS eller ved å ringe Telenor Mobils Kundeservice.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.