BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan du laste ned testversjon av Netscape 5

Nå kan du laste ned første testversjon av den kommende Netscape Communicator 5.0. Men det er langt frem til det ferdige produktet.

Einar Ryvarden
24. des. 1999 - 10:10
America OnlineNetscape

Les:
Microsoft forbereder Internet Explorer 5.5
IE5 klar 18. mars
Netscapes mikronettleser klar i juliNettleserduell: Opera vs. Netscape vs. ExplorerNetscape utklasset som web-leser


For Communicator 5.0 skal lage et helt nytt og svært kompakt program for bruk ikke bare på PCer, men også andre typer datamaskiner. Med 5.0 lanserer Netscape Extensible User Interface Language (XUL), en ny teknologi som lar Internett-utviklere sy sider som bestemmer hvordan Communicator 5.0 skal se ut og fungere.

Dermed kan en internett-side skervet i XUL åpne en full Netscape 5.0 på en PC mens nettklienten på en trådløs sofa-PC kommer opp uten vanlige menyer. Blant annet skal Intel og Nokia bruke Netscape i sin nye kabel-TV-boks, skriver nyhetstjenesten Cnet.

Test-versjonen viser at det er langt frem, men det er likevel gode nyheter at Mozilla.org er ferdig med den første alpha-versjonen. Du kan laste ned M12-prøveversjonen både for Windows, Mac, Linux og FreeBSD, Sun Sparc og Compaq OpenVMS fra Mozilla.org M12-side.

Det er dog ikke et ferdig program for vanlige brukere du får - dette er en testversjon for utviklere og avanserte brukere. Windows-versjonen pakker 15,5 MB med kataloger og filer. Filene er ikke satt sammen til noe brukervennlig program - prøv viewer.exe som gir deg et svært enkelt nettklient.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.