BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan også du kjøpe avlyttingsfri mobiltelefon

Regjeringen og Forsvaret kjøper nå inn avlyttingssikre mobiltelefoner. Nå kan du også få - fra et selskap som selger avlyttingsutstyr.

1. juni 2001 - 09:10

Mange vil mene at Rohde & Schwartz Norge både selger sykdom og medisin. digitoday.no kunne 1. mai avsløre at det tyske selskapet, som har et kontor i Norge, tilbyr utstyr for å avlytte GSM-telefoner. Det tyske hovedkontoret insisterer på at man bare selger utstyret til politi og andre "statlige organisasjoner".

Men nå vil selskapet også tilby en løsning på avlyttingsproblemet: For å være på den sikre siden har regjeringen og forsvaret fått laget en norsk versjon av en svensk mobiltelefon med ekstra kryptering. Men bare helt utvalgte toppledere i norsk næringsliv kan søke om å få kjøpe mobilterminalen.

For å snakke helt avlyttingsfritt må begge parter ha den svenske spesialtelefonen.

Siemens S35i. <i>Foto: Siemens</i>
Siemens S35i. Foto: Siemens

Vanlige brukere som vil sikre seg mot avlytting, blant annet fra utstyr laget av Rohde & Schwarz, kan nå kjøpe seg en mobiltelefon med 128-bits kryptering fra samme selskap. Dette skriver den tyske nettjenesten heise.de.

Rohde & Schwarz kjøpte nylig et krypteringsselskap av Siemens og skal nå starte produksjon av telefonene.

Den såkalte TopSec GSM-telefonen ser ut som Siemens S35i-telefonen. Prisen vil ligge på 27.000 kroner per apparat, men for å snakke sikkert med en partner må du altså kjøpe to.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra