RESULTATERFINANS

Nå løsner det for elektronisk regninger

Etter en lang og treg start, begynner både leverandører og kunder nå å kaste ut konvolutter med vindu til fordel for nettbank.

12. des. 2002 - 14:01


Les også


Bankene hadde som mål at 100 leverandører skulle bruke e-faktura i løpet av 2002. I oktober var status 19 leverandører.

- Det har vært en høna og egget-effekt. Leverandørene har villet vente til et større antall kunder har sagt ja til å motta e-faktura og ikke brev. Men dette gjør ikke kundene før de får tilbud fra sine leverandører, sier pressetalsmann og sikkerhetssjef i BBS, Bjørn Vargmo, til digi.no.

Dessuten har det tatt tid før bedriftenes økonomi og regningssystemer kunne sende ut elektroniske regninger.

Men nå begynner utviklingen å skyte fart. Listen over leverandører som tilbyr efaktura teller nå 23 stykker og ytterligere syv er i gang med tester.

Flere av dem er store og har mange privatkunder. Dette gjelder blant annet Netcom, UPC, Nordea, If skadeforsikring og ikke minst Telenor Privat.

- Dette har ført til at antallet sluttbrukere med e-faktura-avtale stiger nå raskere. Lenge lå veksten på rundt 1000 kunder i måneden, men november gav 6300 nye kunder, forteller Vargmo til digi.no.

Foreløpig er det bare UPC og Netcom som har markedsført e-faktura, men etter hvert som flere store selskaper kommer på banen, mener Vargmo at det blir mindre konvolutter å bære for postmannen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra