BEDRIFTSTEKNOLOGI

Næmmen, så TA telefonen, da...

Istedenfor alle de ulike mer eller mindre irriterende ringesignalene til mobiltelefoner, ønsker jeg meg en som kan hviske "Therese, det er telefon til deg" eller som kan si litt høyere "Telefonen din ringer", eller som kan rope nokså høyt "Næmmen, så TA den j.. telefonen, da!" Mobil-produsentene har imidlertid ingen planer om å imøtekomme dette ønsket.

Therese Werenskiold
26. okt. 1999 - 08:08

Sindre Torp, som er produktansvarlig hos Ericsson, forteller at selskapet ikke har planer om å tilby mobiltelefoner hvor ringesignalene kan byttes ut med en selvvalgt stemme (din egen for eksempel) som sier selvvalgte ting.

- Det ville kanskje være vanskelig å høre en slik telefon i støyfylte omgivelser, som flyplasser eller barer. Men nå kan du jo få telefoner, blant annet T28, som lar deg komponere din egen ringemelodi.

Du kan også velge forskjellige melodier ut fra hvem som ringer: I love you because... når det er kona og skjebnesymfonien når det er svigermor.

Eller omvendt.

Jeg skal ikke blande svigermorhets inn i mobilringelyd-debatten. Det er ikke vesentlig.

På Nokias svenske hovedkontor får jeg opplyst at det ikke uten videre er mulig å snakke inn sitt eget ringesignal. Det er kanskje mulig med 9110 Communicator-modellen, men ikke uten diverse konverteringer.

Det er fremdeles uklart hvorfor det ikke satses mer på dette forslaget. Selv synes jeg det er et glimrende forslag. Jeg vil kjøpe en slik mobiltelefon når den kommer på markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.