RESULTATERFINANS

Nasdaq: PC mest ned

For andre dag på rad falt den amerikanske Nasdaq-indeksen. De store PC produsentene ledet an av Compaq og Dell falt mest i frykt for tiltakende prispress på server- og arbeidsstasjonsmarkedet.

Eirik Flaa
4. mars 1998 - 09:58

Mens den amerikanske DowJones-indeksen var opp for tredje dag på rad tirsdag, endte den amerikanske Nasdag Composite-indeksen på 1757,14 - ned 1,4 poeng. Utslagsgivende for nedgangen var et fall i Compaq-aksjen med 1,44 dollar til 29,69 dollar, men også Dell mistet luft tirsdag og falt med 4,57 dollar til 131,13. Årsaken til fallet hos PC-selskapene skal være frykt for prispress i arbeidsstasjons- og servermarkedet - et marked som tradisjonelt har langt høyere marginer enn PC-markedet og på mange måter har vært de store produsentenes melkekuer.

For halvlederindustrien var trenden noe mer ustabil tirsdag. Bekymringer om større innvirkning fra den kriserammede Asia-regionen fikk selskaper som Intel og Dallas Semiconductors til å falle noe tilbake. Unntaket var AMD, som la på seg med 56 cent til 22,81 dollar.

Bill Gates vitnesbyrd for senatets juridiske kommitè, imponerte tydeligvis markedet og sendte Microsoft aksjen opp 1,19 dollar til 84,50. Paradoksalt nok fikk også Netscape, en av Microsofts motparter i høringen, også postiv utvikling på Nasdaq tirsdag. Aksjen la på seg 19 cent til til 84,50.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.