SIKKERHET

Nederlandsk produsent av databrikker hacket i mars

Selskapet Nexperia, en kinesiskeid prosent av databrikker, ble i mars utsatt for hacking, opplyser hovedkontoret i Nederland.

Utenfor hovedkontoret til Nexperia i Nijmegen i Nederland.
Utenfor hovedkontoret til Nexperia i Nijmegen i Nederland. Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/NTB
12. apr. 2024 - 13:21

I en uttalelse heter det at Nexperia har oppdaget at en uautorisert tredjepart har tatt seg inn i noen av selskapets servere. Meldingen bekrefter en tidligere rapport i nyhetskanalen RTL.

Nexperia sier at selskapet tok affære umiddelbart og koblet ut de berørte delene av virksomheten fra internett.

Nexperia er en tidligere divisjon av brikkeprodusenten NXP. Divisjonen ble løsrevet i 2016 og to år senere kjøpt av kinesiske Wingtech. Selskapet produserer vanlige databrikker, transistorer og dioder.

Eksterne eksperter er engasjert for å finne ut hvordan hackingen kunne skje, og hvilket omfang den har. Nexperia sier ingenting om eventuelt skadeomfang eller tap som følge av hendelsen.

RTL meldte i sin reportasje at hackerne har lagt ut flere titall konfidensielle dokumenter på det såkalte mørke nettet og krever løsepenger for å slette dem. Hackerne skal ha forsynt seg av informasjon om brikkedesign, hemmelige dokumenter og handelsavtaler med kunder som Apple, Spacex og Huawei.

Utdanningsdirektoratets direktør Morten Rosenkvist lanserte torsdag nye råd for hvordan skolen skal håndtere kunstig intelligens.
Les også

Nye råd for KI i skolen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.