JUSS OG SAMFUNN

Nektes norske domenenavn

Hjemmet Mortensen tvinges til å gi sine blader internasjonale domeneadresser. Dette skjer etter en langvarig krangel med norske Uninett, som nekter bladene norske navn.

Morten Øverbye
9. apr. 1997 - 14:30

Bakgrunnen for at den norske Uninett nekter å registrere norske domenenavn for forlagets blader, er at bladene ikke har eget organisasjonsnummer i Brønnøysund.

For å få norske domenenavn, ville konsernet ha vært nødt til å registrere hvert enkelt blad som et eget selskap i Brønnøysund. Derfor har forlaget nå fått egne domener for 23 blader under det internasjonale com-domenet.

- Jeg tror jeg har nærmere 200 e-postbeskjeder fra Uninett om denne saken. Nå orker vi ikke å gjøre noe mer med det, og registrerer i stedet navnene i utlandet.

Det er forlagets internettkoordinator, Bente Klemetsdal, som sier dette til digi:media. Hun opplyser at 23 blader, deriblant Kampanje og Økonomisk Rapport, nå får egne domenenavn under det internasjonale kommersielle domenet.

Selv om Klemetsdal mener at publikasjonenes varermerker er viktigere enn endelsene i domenenavnet, har forlaget likevel oppfattet Uninetts politikk som svært byråkratisk og firkantet.

- Vi har vurdert å se lovmessig på dette, og vurderer det ennå, sier Klemetsdal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.