BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nesestyver for Ericsson

Svenske Ericsson får en skikkelig nedtur av investeringsbanken Merrill Lynch, som nedvurderer prognosen for Ericssons gevinst i tredje kvartal med 36 prosent. Årsaken er fortsatte tap i selskapets forbrukerdivisjon.

Frode Eriksen
3. okt. 2000 - 09:40

Dette betyr i realiteten mobiltelefonproduksjonen, som Merrill Lynch dermed mener ikke vil kunne ta seg igjen i løpet av året. Tvert imot så mener selskapet at Ericsson vil øke tapet i denne delen av selskapets virksomhet gjennom hele året fra 6,5 milliarder kroner med en milliard kroner til 7,5 milliarder kroner.

Prognosen for tredje kvartal er justert ned 35 prosent fra 44 svenske øre til 28 øre, mens helårsgevinsten justeres ned fra 3,22 kroner til 2,92 kroner.

- Det dreier seg om et større tap for mobiltelefoner enn det vi først hadde regnet med. Dette baserer seg på kommunikasjon med selskapet, sier telekomanalytiker hos Merrill Lynch, Anita Farrell til Dagens Industri.

Om mobilnettdelen av Ericsson mener selskapet at det bare er komponentmangel som kan få betydning for resultatet.

- Ericsson har ikke hatt de riktige produktene til rett tid, sier Farrell, som også setter spørsmålstegn ved selskapets billigtelefoner, siden selskapet tradisjonelt har gjort det bedre på dyre telefoner.

Også andre institusjoner, som Lehman Brothers har redusert sin Ericsson-prognose.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.