BEDRIFTSTEKNOLOGI

NetCom-seier i Namsretten

Mobilselskapet NetCom har fått en julegave deisende ned i fanget etter at Namsretten har avsagt en kjennelse som gjør at NetCom kan ta seg klekkelig godt betalt for å gi teleselskapet Telepluss summetonen.

Frode Eriksen
13. des. 1999 - 15:17

Ifølge ITavisen er NetComs påstand tilbakevist to ganger i Namsretten før den altså fredag gav NetCom grønt lys for sitt produkt som innebærer at selskapet kan ta sju kroner per minutt av sine egne kunder som vil benytte Telepluss sine mobiltjenester.

Bakgrunnen for saken er det at NetCom i oktober innførte produktet "NetCom kontant - tilbakering" som et svar på det NetCom mente var snylting fra Telepluss sin side. Med produktet kunne NetCom ta betalt fra de av sine egne kunder som ville benytte de i utgangspunktet langt billigere mobiltjenestene fra Telepluss.

Saken ble brakt inn for Namsretten av Telepluss som fikk medhold i at NetComs tilbud måtte trekkes. NetCom anket saken og har altså nå fått medhold.

- Vedtaket i Namsretten er feil både i fakta og lovanvendelse. Vi kommer til å anke om kort tid, sier markedsdirektør i Telepluss, Lars Martinsen til ITavisen.

Det er ikke klart om NetCom vil benytte seg av retten til å innføre produktet "NetCom kontant - tilbakering".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.