BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape adopterer JavaBeans

På Netscapes utviklerkonferanse i San Jose annonserte selskapet at det vil bygge inn JavaBeans, Sun Microsystems' plattformuavhengige komponentmodell, i Netscape ONE-plattformen.

Jens Kanden
11. juni 1997 - 12:13

Java-språket fortsetter sin fremgang. To kunngjøringer tirsdag ga JavaBeans - Suns komponentmodell som lar utviklere lage applikajsoner fra gjenbrukbare komponenter - et skikkelig løft.

Den ene kunngjøringen var Netscapes nevnte adopsjon av JavaBeans i Netscape ONE; den andre var objektalliansen Netscape, IBM, Oracle, og Suns avtale om å integrere JavaBeans og CORBA - en infrastruktur for integrasjon av distribuerte objekter og forenkling av kommunikasjon mellom forskjellige programmeringsspråk.

Både JavaBeans og CORBA kan sees på som konkurrerende teknologier til Micrososfts ActiveX, og de representerer deler av bransjens forsøk på å fravriste Microsoft selskapets dominerende posisjon. Microsoft har selv adoptert Java, men beskyldes for å implementere Java-løsninger som er optimalisert for Windows-plattformen. Blant annet IBM-selskapet Lotus, som satser meget sterkt på Java, har vært kritiske til det selskapet kaller Microsofts forsøk å bruke Java til å befeste sin dominanse innen PC-operativsystemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.