KARRIERE

Netscape-gründer ut av AOL

Netscape-gründeren Marc Andreessen forlater sin stilling som teknologidirektør i AOL for å bli deltidskonsulent for AOL og å drive med venture-virksomhet.

Hilde Nyman
11. sep. 1999 - 13:43

Marc Andreessen forlater AOL og topplederstillingen som teknologidirektør for å bli deltids strategisk rådgiver for AOL og drive med venture-virksomhet.

Som konsulent for AOL vil Andreessen fokusere på AOLs stadig økende investeringsaktiviteter og arbeide med tekniske saker. Resten av sin tid vil han egne til rådgivning for bedrifter i en oppstartsfase

- Marc vil fokusere på det han liker best å gjøre; bidra til vekst for mange av de nye selskapene som vokser fram i Silicon Valley og andre steder, mens han forblir en strategisk rådgiver for AOL i teknologi og investeringsspørsmål, sier CEO Steve Case i en pressmelding fra selskapet.

- Jeg ser fram til min nye rolle, som vil gjøre det mulig for meg å kombinere mitt ønske om å bruke mer tid på nystartede bedrifter og samtidig ha mulighet til å bidra til AOLs framtidige suksess, sier Andreessen i samme pressemelding.

Andreessen var med-gründer av Netscape Communications og startet i AOL da Netscape ble kjøpt av AOL.

Han blir etterfulgt av William J. Raduchel, som kommer fra Sun Micro. Raduchel startet i sin nye stilling førstkommende mandag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.