BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape med ny strategi

Med brask og bram slipper Netscape sin Navigator 3.0. Mer sensasjonelt er planene om å bryte opp Navigator i komponenter. Brukere vil få nettleserfunksjonalitet i sine standard applikasjoner.

Jens Kanden
19. aug. 1996 - 00:00

Idag svarer Netscape på tiltale fra Microsoft og slipper sin Netscape 3.0. Samtidig lanserer Netscape planer om å dele opp Navigator i komponenter. Brukere vil kunne bruke utvalgte nettleserkomponenter fra sine vanlige applikasjoner.

Navigatorkomponenter vil åpne for lesing av HTML dokumenter, e-post og Newsgroup tilgang, samt lyd- og grafikkstøtte fra standardprogrammer. Komponentstrategien betyr et avvik fra tidligere praksis som har vært å utvide Navigators funksjonalitet. En av Netscapes produktsjefer, Alex Edelstein, sier komponentstrategien er drevet frem av brukerne. Kundene ønsker større fleksibilitet, tynnere klienter og muligheter til å programmere klientene.

Endel analytikere ser den nye strategien som en nødvendig utvikling for Netscape, mens Microsoft og kritikere

mener det er et desperat forsøk fra Netscape. Skeptikerne tviler på om Navigator komponenter kan konkurrere med Microsofts ActiveX programmeringsmiljø.

I henhold til Edelstein vil brukere som ønsker Navigator kunne velge hvilke komponenter de ønsker slik at brukerne har større kontroll over ressursbruken på sine maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.