JUSS OG SAMFUNN

Netscape og Infoseek varsler mindre samarbeid

Søkemotoren Infoseek vil bli mindre avhengig av trafikk fra andre nettsteder

Therese Werenskiold
30. nov. 1998 - 14:32

Talsmenn for Infoseek, verdens tredje største søkemotor, opplyser at selskapet har reforhandlet sin avtale med Netscape Communications. Den nye avtalen innebærer at antallet Netscape-brukere som blir tilbudt Infoseeks søketjeneste reduseres, melder Bloomberg News.

Infoseek forteller at Netscape-brukere som ikke spesifiserer hvilken søkemotor de vil bruke, automatisk blir presentert for Infoseek fem prosent av gangene fra begynnelsen av 1999. I dag er tallet 15 prosent. Som en del av den nye avtalen, skal Infoseek betale omtrent 20 prosent mer for trafikken som blir generert fra Netscape.

Netscape sa i begynnelsen av november til Infoseek at avtalen sannsynligvis måtte reforhandles. Endringen i avtalen er viktig fordi trafikken på Infoseeks nettsted har betydning for selskapets annonseinntekter.

Infoseek har redusert sin avhengighet av pekere fra andre nettsteder i løpet av det siste året. I første kvartal i 1997 genererte Netscape 44 prosent av Infoseeks totale trafikk. Selskapet forventer at trafikken fra Netscape skal ligge på omtrent fire prosent fra januar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.