BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape og Novell i parløp mot Gates

Netscape og Novell planlegger å starte et felles utviklingsselskap under navnet Novonyx. Novonyx skal tilpasse Netscapes web-server til Novells nettverksoperativsystem - NetWare. Initiativet vil gi Novell og Netscape muligheten til å levere et reelt alternativ til Windows NT, melder Wall Street Journal.

Eirik Flaa
21. mars 1997 - 15:00

Novell har lenge hatt problemer med å kunne tilby en web-server som kan kjøres på deres nettoperativsystem NetWare. Ettersom Netscape ikke hadde den nødvendige kompetansen på dette området, har løsningen dermed blitt å danne et felles utviklingsselskap der kompetanse blir hentet inn fra begge leire. Målsetningen for begge parter, er å gi publikum et alternativ til Windows NT.

- Det er en såpass stor andel brukere som idag bruker NetWare og som ikke ønskre å skifte base. Dette initiativet gir dem muligheten til å fortsette på NetWare, sier en analytiker i Dataquest til Wall Street Journal.

De to selskapene vil ikke uttale seg om samarbeidet, ettersom Novonyx, som selskapet skal hete, fortsatt ikke er godkjent av konkurransemyndighetene. Likevel steg aksjekursen til begge selskapene på den amerikanske Nasdaq-børsen, da nyheten i går ble kjent.

Kilde: Wall Street Journal

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.