BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netscape tror på ekstranett

Netscape fokuserer stadig sterkere på intranett, men under pressekonferansen på Cebit ble det også fokusert på såkalte ekstranett. - Mesteparten av programvare som selges i årene fremover vil være fokusert på kommunikasjon med kunder, fortalte Jim Clark, grunnleggeren av Netscape.

Eirik Flaa
17. mars 1997 - 15:00

Netscape vil fortsatt levere nettlesere, men det har for lengst gått opp for Jim Clark og co. at det ikke er her pengene ligger. Den siste versjonen av Netscape er et bevis på akkurat dette; nettleseren Navigator forsvinner nesten i mylderet av gruppevare og kommunikasjonsmoduler.

- Internett vil i løpet av få år være fullstendig integrert med taletelefoni. Det vi ønsker å konsentrere oss om er bedriftmarkedets intranett med en stadig sterkere fokus mot ekstranettløsninger, sier Clark, som forteller at Netscape vil konsentrere seg mer å mer om kommunikasjonsapplikasjoner rettet mot andres intranett og datasystemer.

-Mesteparten av programvaren som vil selges i årene fremover vil være fokusert på kommunikasjon mot kunder, sier Clark.

Netscape introduserte neste generasjon klient-tjenerløsninger. De to nye produktene, som ikke vil være på markedet før i 1998, går under kodenavnene Mercury og Apollo og vil bygge videre på e-post- og gruppevare-løsningene som ble introdusert med Communicator.

Netscape kunngjorde også et samarbeid med 40 andre selskaper om å danne et sett med standarder for å håndtere ekstranett-kommunikasjon. Standardene inkludere neste versjon av LDAP, S/MIME, Signed Objects, EDI.INT, vCard og x.509 serfifikater. Sammen skal selskapene utvikle en nye type Crossware basert på de overnevnte standarder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.