RESULTATERFINANS

Netscape venter store tap

Svak omsetning av frittstående klienter har ført til at Netscape vil tape store penger i fjerde kvartal. Meldingen sendte Netscape-aksjen ned med over 20 prosent da Nasdaq-børsen åpnet ettermiddag norsk tid.

Eirik Flaa
5. jan. 1998 - 16:56

Microsofts erkerival på nettleserfronten, Netscape, meldte mandag at selskapets resultat i fjerde kvartal vil bli dårligere enn forventet. Et konsensus-estimat fra First Call hadde tidligere antydet at selskapet ville tjene 14 cent per aksje, men ifølge Netscape vil kvartalet trolig ende på minus 92 cent per aksje.

Meldingen sendte Netscape aksjen ned mer enn 20 prosent da den amerikanske Nasdaq børsen åpnet i ettermiddag norsk tid.

Hovedårsaken til de katastrofalt svake tallene er ifølge Netscape at salget av frittstående klienter har sviktet. Dessuten har priskutt i serverprogramvaren resultert i lavere marginer enn forventet, og selskapet har siste kvartal pådratt seg oppkjøps- og restruktureringskostnader på 87 millioner dollar i forbindelse med oppkjøpet av Actra Corp. og Kiva Software.

Den dårlige utviklingen har likevel ikke fått Netscape til å endre strategi, og selskapet vil fortsatt dedikere seg til salg av klient- og tjenerprodukter til større virksomheter.

Det samlede underskuddet i Netscape fjerde kvartal er forventet å lande på mellom 85 og 89 milliloner dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.