KORTNYTT

Nettavisen anmeldt for pokerreklame

Lotteritilsynet mener Nettavisen markedsfører utenlandske spillselskaper på ulovlig vis.

1. apr. 2008 - 08:49

Oslo (NTB): Lotteritilsynet har anmeldt Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum og pokerskribent Roy Kvatningen for ulovlig markedsføring av utenlandske spillselskaper.

Anmeldelsen ble sendt inn til politiet allerede 30. oktober i fjor, men det var først fredag i forrige uke at politiet oppdaget at anmeldelsen ikke var blitt registrert. Lotteritilsynet måtte deretter sende inn anmeldelsen på nytt.

Stavrum er kritisk til Lotteritilsynets håndtering av saken.

- Det foreligger ingen kommersielle avtaler mellom Nettavisen og spillselskapene. Det burde være unødvendig å belaste politiet med denne typen dillesaker. Slike bagateller burde vært løst med en telefon, sier Stavrum til Dagens Næringsliv.

Kvatningen ønsker ikke å kommentere saken.

Nettavisen har flere ganger arrangert gratis pokerturneringer på nettet i samarbeid med spillselskaper, der leserne ble oppfordret til å logge seg inn på selskapenes portaler. Lotteritilsynet mener dette er brudd på lotteriloven.

I fjor høst skrev Dagens Næringsliv at Kvatningen sto bak private pokerturneringer for kjendiser og idrettstopper i samarbeid med spillselskaper som får hyppig omtale av Kvatningen på Nettavisens pokerportal. Slike gratisturneringer er uansett ulovlig markedsføring av selskaper som ikke har lov til å operere i Norge, mener tilsynet.

- Det oppstår en merkelig situasjon når man skal drive seriøs journalistikk på dagtid, for så å arrangere gratis pokerturneringer for de samme selskapene på kveldstid, sier informasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.