BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettet snører seg sammen rundt seriemorder

Homoseksuelle nettsteder over hele USA går nå sammen for å finne den ettersøkte seriemorderen Phillip Cunanan, som er mistenkt for drapet på motekongen Gianni Versace.

Morten Øverbye
17. juli 1997 - 13:17

Cunanan er etterlyst for fire drap i USA, og beskrives av FBI som en luksusprostituert homoseksuell.

Amerikansk politi har tidligere hengt opp plakater og bilder av Cunanan i homoseksuelle miljøer over hele USA. Nå håper nettstedene at deres synlighet blant homoseksuelle skal gjøre det umulig for Cunanan å søke tilflukt også blant homoseksuelle som ikke vanker i disse miljøene.

- Kanskje kan vi nå noen skapmennesker som normalt ikke ville lese om drapene, sier Tom Rielly til News.com. Rielly er leder for det homoseksuelle nettstedet Planet Out i San Francisco. I likhet med andre nettsteder for homoseksuelle, har nettstedet lagt ut informasjon om 27 år gamle Cunanan på Internett.

- Vi ønsker å nå mennesker som ikke lever i de homoseksuelle og lesbiske ghettoene, som kanskje ikke vet at denne mannen driver rovdrift på homoseksuelle. Vi føler et ansvar for å informere folk, og kanskje spesielt folk som ikke er nyhetsavhengige, sier Rielly.

George Grotz, en talsmann for FBI sier til News.com at de er takknemlig for enhver hjelp med å få ut informasjon. FBI har også lagt ut informasjon om Cunanan på sitt eget nettsted. Til tross for at Internett er et relativt nytt medium, har to ettersøkte allerede blitt tatt med hjelp av nettet, opplyser Grotz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.