JUSS OG SAMFUNN

Nettguiden vil stevne Netguide

Øivind Robbestad i Nettguiden AS truer Netguide Norge ANS og domeneregistreringstjenesten Norid med rettssak, dersom netguide.no ikke fjernes fra nettet. Dermed kan det gå mot Norges første rettssak på domenetvister.

Morten Øverbye
17. sep. 1997 - 19:00

- Vi har lagt ned mye arbeid i Nettguiden de to årene vi har holdt på, og vi er ikke interessert i at andre skal snylte på det, sier redaktør Øivind Robbestad i Nettguiden AS til digi.no.

Med varemerkeregistrering og foretaksregistrering av Nettguiden, truer han Bodø-selskapet Netguide Norge ANS med rettslige skritt dersom selskapet ikke slutter med å bruke domenenavnet netguide.no. Samtidig vil han også stevne Norid, som drifter registeret for norske domenenavn, dersom netguide.no ikke fjernes fra registeret.

- Det er helt hårreisende at de godkjenner andres varemerker som domenenavn. Vi kommer til å gå til juridiske skritt mot dem rimelig fort om de ikke rydder opp i denne saken, sier Robbestad. Advokatene ved Oslo patentkontor er allerede kontaktet i saken, opplyser han og legger til at kontoret allerede har sendt brev til Netguide Norge ANS om saken.

Jim Jakobsen ved Bodø-selskapet sier til digi.no at han har mottatt brevet. Han vil ikke kommentere saken utover at hans selskap ble registrert i enhetsregisteret før Nettguiden AS og at han derfor har vanskelig å se hvordan Robbestad skal kunne hevde å ha rettighetene til navnet. Netguide Norge ANS ble registrert i enhetsregisteret i januar i år, måneden før Nettguiden var registrert hos patentkontoret og i enhetsregisteret.

Thomas Ørhbom ved Norid vil heller ikke følge kravet fra Nettguiden AS.

- Hvis vi sletter det ene domenenavnet, blir vi en aktiv part i konlikten. Vår politikk er at vi ikke skal blande oss inn, men følge enhver rettslig avgjørelse i slike saker. For oss er det overordnet at domenenavnene fungerer så godt som mulig, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.