JUSS OG SAMFUNN

Nettilgang i lufta

Flyselskapet Cathay Pacific starter et prøveprosjekt i det nye årtusen - nå skal passasjerer få surfe på nettet mens de er ombord i flyet.

Hilde Nyman
26. nov. 1999 - 10:55

Prøveprosjektet som flyselskapet Cathay Pacific starter er del av et tilbud for forretningsmenn/-kvinner som trenger et "kontor i luften". Men tanken er at også turistklasse-passasjerer skal kunne sende e-post og surfe på nettet, skriver Electronic Telegraph.

Kommunikasjonssystemet er satellitt-basert og skal ifølge flyselskapet innebære liten sikkerhetsrisiko.

En talsmann bekrefter overfor den britiske avisen at prøveprosjektet skal starte opp sammen med et amerikansk selskap - Tenzing, som står for teknologien. Oppstart er beregnet til september 2000.

- Dette er noe våre kunder har etterspurt og vi ønsker å møte dette behovet, sier talsmannen for Cathay Pacific til Electronic Telegraph.

I tillegg til Tenzing er også British Telecom (BT), Honeywell, AT & T og Rockwell Collins i gang med å utvikle internettsystem for fly

Flypassasjerer som ønsker å bruke nettet i lufta åpner en konto mot en viss sum på bakken før de går om bord i flyet. Dette gir mulighet til å laste ned software til en datamaskin som kan brukes under flyturen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.