BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettverksklare PCer

3Com har lansert et program, 3Com Network Ready, som lar PC-produsentene leverer ferdig nettverkskonfigurerte maskiner. Cinet er først ute i Norge.

Jens Kanden
19. feb. 1997 - 18:00

Midt oppe i nettverkskrigen med Intel, lanserer 3Com et program - 3Com Network Ready - hvor kvalifiserte PC-produsenter vil levere ferdig nettverkskonfigurerte maskiner.

For 3Com, som har store markedsandeler innen nettverk både på verdensbasis og i Norge, er dette en glimrende måte å få 3Com nettverksprodukter som standard i PCer. Dermed blir det vanskeligere for konkurrenter å få inn sine produkter. Programmet vil også spare installasjon og konfigurering i etterhånd.

I Norge er Cinet først ute. Selskapets PCer vil bli forhåndskonfigurert med kort og drivere og testet mot alle ledende nettverksoperativsystemer, melder produktsjef Terje Barø.

PC-produsenter som vil delta i programmet må gjennom et testprogram samt tilfredsstille visse kriterier. Aktører som passerer nåløyet vil få et sertifikat som skal signalisere kvalitet og komaptibilitet.

3Coms program er vel bare en forløper til en nær fremtid hvor alle PCer vil komme med nettverkstilknytning integrert på hovedkortet og drivere installert, slik Dell har begynt med på noen modeller.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra