BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nextel sentrum i "ny" Internett-satsing

Telenor samler alt ansvar for selskapets Internett-satsing i Telenor Nextel fra 1. juli. Dårligere resultater enn forventet på Internett er årsaken til at Nextel får det økonomiske ansvaret for alt selskapet driver med knyttet til Internett.

Frode Eriksen
6. juni 1997 - 15:03

Dermed er det siste kapitlet om hvem som skal drive med Internett i Telenor over. Den nye organisasjonen er på plass fra 1. juli, og inngår i en større endring av organisasjonskartet i Telenor.

Telenor Nextel blir hovedarnestedet for Telenors Internett-satsing, i dag gjennom Telenor Internett, fra høsten også "Nextra", spesielt laget for bedriftsmarkedet.

- Telenor har ikke fått ut de forventede resultatene, og selskapet skal derfor konsentrere Internett-satsingen ytterligere, sier informasjonssjef i Telenor Nextel, Arne Cartridge, til digi. - Vi overtar derfor det økonomiske ansvart for alle basisproduktene og aksessen, men får Telenor-selskapene til å drifte tjenestene stort sett som i dag.

Telenor Nextel får med andre ord ansvaret for alle Internett-relaterte aktiviteter som alle andre Telenor-selskap i dag utvikler og opererer.

Dette får konsekvenser for blant annet Telenor Privat, Telenor Link og Telenor Nett.

- Telenor Internett, som er produktnavnet på dagens Internett-satsing mot privatmarkedet, har hittil vært en del av Telenor Privat, selv om ansvaret for produktet har ligget hos oss, sier Cartridge.

Telenor Nett vil fremdeles operere det nye IP-nettet som Telenor har investert 100 millioner kroner i. Dette nettet skal bli den nye motorveien for Telenors Internett-kunder, og har en kapasitet på 400.000 abonnenter. Og Telenor Link skal fremdeles drifte sitt tilbud om Internett uten abonnement.

Etter at den nye organiseringen er gjennomført vil vel 200 personer ha sin arbeidsplass hos Telenor Nextel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra