BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nextra eser ut i Norden

Morten Lundal vil ekspandere Nextras internettvirksomhet i Norden. Nå kjøper selskapet det svenske ASP-selskapet Mirea.

Frode Eriksen
20. sep. 2000 - 14:13

Internettsjef i Telenor, Morten Lundal vil eroble Norden,og da først og fremst ASP-kunder. Miera skal Nextras utgangspunkt for ekspansjon i Sverige, Danmark og Finland.

Den svenske virksomheten holder i dag hus i Stockholm, og skal i løpet av året vokse fra 50 til vel 100 ansatte. Der skal Nextra nå satse sterkt på ASP (Application Service Provider), som er å tilby programvare som er lagret sentralt i nettverket til små og mellomstore organisasjoner.

Telenor har rekruttert Olle Waktel fra Telias internettvirksomhet til å lede arbeidet med ekspansjon i det øvrige Norden gjennom datterselskapet Nextra AB.

- Vi har et sterkt fokus på små og mellomstore bedrifter hvor vi anser at potensialet for våre tjenester vil være økende, sier Waktel i en pressemelding fra Nextra.

I Mirea ser en nå muligheten for at selskapets produkter skal kunne rulles ut i Europa. Administrerende direktør Peter Andersén, sier at oppkjøpet av Telenor gjør det mulig for selskapet å få tak på nye ressurser for å utvikke neste generasjon ASP-produkter.

Nextra opplyser ikke hva selskapet betaler for Mirea.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra