RESULTATERFINANS

Nextra kjøper nok et tysk nettselskap

Nextra fortsetter sin aggressive oppkjøpsstrategi. Nå kjøper Telenor-selskapet nok en tysk Internett-leverandør: IVM blir den fjerde tyske ISPen Nextra overtar på fem måneder.

Øystein Kvistad
6. mars 2000 - 09:40

- Bonn-baserte IVM styrker Nextras posisjon i Nordrhein-Westfalen-regionen, Tysklands største delstat og et viktig industriområde, skriver Telenor-selskapet i en pressemelding.

- IVM er et spennende selskap med solid ledelse og en bred kundebase. De vil sammen med våre andre enheter i Tyskland gi oss en betydelig posisjon som Internett-leverandør til det tyske næringslivet, sier Morten Lundal, administrerende direktør i Nextra-gruppen i pressemeldingen.

Det tyske selskapet ble etablert i 1996 og har i dag 15 ansatte. IVM betjener kunder i hele Tyskland, også selskaper som har base i Köln, Hamburg, Berlin og Frankfurt. Selskapet, som i nær fremtid også vil åpne kontor i Düsseldorf, vil bli knyttet til Nextras internasjonale nettverk, Nextbone.

IVM har ifølge Nextra-ledelsen en solid ekspertise innen IP-telefoni, xDSL og virtuelle private nett (VPN) og har bygget opp et omfattende nettverk av partnere, blant annet internettselskaper, selskaper som driver med systemintegrasjon og rådgivere. Tysklands handelskammer, Hays Logistics og Radio RPR inngår i selskapets kundebase.

Nextra har tidligere kjøpt opp de tyske biz-to-biz Internett-selskapene Seicom, e.comp og OMNILINK (se relaterte artikler nedenfor).

- Tyskland er en svært viktig komponent i vår europeiske strategi, sier Lundal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.