RESULTATERFINANS

Nok en rekord fra Olicom

Det danske nettverksselskapet Olicom leverte sist uke et meget godt resultat. Driftsinntektene økte med 42 prosent fra 1996 til 238,2 millioner dollar i fjor - eller 1.784 millioner norske kroner.

Jørgen Christiansen
9. feb. 1998 - 23:50

Olicom designer, utvikler, produserer og markedsfører nettverksløsninger for større bedrifter. Selskapet baserer seg på teknologi for Token Ring, Ethernet, Fast Ethernet og ATM. Distributører i Norge er NC Distribusjon og PC LAN AS. Selskapet er notert på Nasdaq og på Københavns Fondsbørs.

Selskapet har kostnadsført 40,9 millioner dollar i påløpte utviklingskostnader i forbindelse med oppkjøpet av CrossCom Corporation i juni 1997. Dermed ble resultatet etter skatt et underskudd på 18,1 millioner dollar, mot et overskudd i fjor på 7,4 millioner dollar.

I følge selskapet ville resultatet etter skatt vært på 22,5 millioner dollar uten disse utgiftene. Selskapet vil med en slik sammenlikning vise at marginene ble bedre sist regnskapsår. Det er da verdt å merke seg at selskapets kostnader til forskning og utvikling som andel av omsetningen er stabilt på rundt 7,5 prosent om vi ikke regner med den nevnte posten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.