BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia advarer mot bruk av uoriginale batterier

Nokia har undersøkt en rekke uoriginale mobiltelefonbatterier etter flere uhell. Nå går selskapet ut med en generell advarsel mot slike batterier.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. feb. 2003 - 11:00

De siste månedene er det blitt rapportert om flere tilfeller av overoppheting av uoriginale mobiltelefonbatterier brukt sammen med Nokias mobiltelefoner. Overopphetingen har ført til skader på både batterier og telefoner.

digi.no skrev i november i fjor om et svært populært, uoriginalt batteri til Nokia 3310 som eksploderte. Batteriet var kjøpt gjennom Clas Ohlson.

Nokia skriver i en pressemelding at dette har ført til allmenn bekymring. Selskapet har derfor satt i gang en grundig undersøkelse av ikke-originale batterier fra en rekke produsenter kjøpt i ulike regioner av verden.

Selskapet melder nå at batteriene selskapet til nå har fått undersøkt, ikke tilfredsstiller de samme kravene til sikkerhet og kvalitet som selskapet stiller til sine egne batterier.

Nokia ber derfor brukerne om å holde seg til originale Nokia-tilbehør, da bruk av uoriginalt utstyr kan få betydning for gyldigheten til garantien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.