BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia bygger opp dansk DCS-nett

Nokia har fått en kontrakt på 350 millioner danske kroner med det danske teleselskapet Mobilix. Det nye DCS-nettet skal være i drift fra desember i år.

Frode Eriksen
30. mai 1997 - 12:01

Mobilix er en ny dansk mobiloperatør dannet av France Telecom Group, og vant for noen måneder siden en av de nye danske DCS 1800-lisensene, og er i gang med å bygge opp en dansk organisasjon med om lag 500 ansatte.

- Det betyr mye for oss at vi raskest mulig kan tilby danskene avansert serice i et nettverk med høy kvalitet og stor kapasitet, sier administrerende direktør Monique Muollé-Zetterstrøm i Mobilix.

Kontrakten mellom Nokia og Mobilix omfatter en komplett infrastruktur til Mobilix´ nye DCS 1800 nett.

- Mobilix´ DCS 1800-nett blir et av de ledende innenfor mobil data. Det gir mobiltelefon-brukerne mulighet til å koble seg på Internett og alle dets tjenester, sier administrerende direktør René Svendsen-Tune i Nokia i Norge og Danmark.

Nokia er verdens største leverandør av DCS 1800-systemer og nest største produsent av GSM-nettverk. Nokias GSM- og DCS-teknologi er bestilt eller levert til 57 telefonselskap i 31 land. France Telecom er verdens fjerde største telekomselskap, med en omsetning på vel 170 milliarder danske kroner og 165.000 ansatte over hele verden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra