BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia inn i Ipsilon

I likhet med Ericsson ser erkerivalen Nokia IP-svitsjing som ett av de viktigste satsingsområdene i tiden som kommer. Det finske selskapet annonserte i går at det går inn i en teknologiallianse med nettverkselskapet Ipsilon Networks. Nokia kjøper også en minoritetsandel i selskapet.

Øystein Kvistad
4. juni 1997 - 13:41

De to selskapene skal samarbeide om utvikling av bredbåndsteknologier rettet mot telekomleverandører. Nokia sier samtidig at selskapet vil søke liknende allianser med andre partnere for å sette fart i utviklingen av slike løsninger.

California-selskapet Ipsilon er en, i amerikansk målestokk, liten nettverksbedrift som i fjor introduserte en svitsjeteknologi som noen mener vil stjele betydelige markedsandeler fra Cisco Systems, verdens største produsent av nettverksutstyr. Ipsilon planlegger å slippe et svitsjeprodukt spesielt rettet mot Internett-markedet innen utgangen av året.

Telegiganten Cabletron Systems er et annet selskap som har vist stor interesse for Ipsilon. Så sent som i april investerte Cabletron 20 millioner dollar i det snart tre år gamle California-selskapet.

Det var i fjor Ipsilon introduserte sin teknologi for IP-svitsjing (TCP/IP-protokollen) som selskapet hevder gir den samme funksjonaliteten som en tradisjonell ruter, men til bare halvparten av prisen. Rutere, som brukes til å dechiffrere og dirigere data over nettet, kan koste titusener av dollar og utgjør en av Ciscos største melkekuer. Cisco produserer og selger omlag 85 prosent av alle rutere som er i bruk på Internett i dag.

I samarbeid med Nokia skal Ipsilon i første omgang utvikle en IP/ATM-teknologi, en løsning som setter fokus på best mulig trafikk- og kostnadsoptimalisering i fremtidige bredbåndstjenester og multimedianettverk.

Tero Laaksonen, som leder Nokia-divisjonen Information Networking Systems, sier i en pressemelding at IP/ATM er en langsiktig strategi for Nokia og utgjør grunnstammen i det fremtidige samarbeidet med Ipsilon.

Ipsilons flaggskip er produktet IP Switch ATM 1600, som blant annet vant den prestisjetunge "Grand Winner Best Award" under NetWorld+Interop i fjor vår. Fram til i dag har over 30 av verdens ledende nettverkutstyrsleverandører gitt sin tilslutning til og implementert Ipsilons IP-svitsjing-protokoller.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.