BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia leverer GSM-nett til VimpelCom

Det ble Nokia som dro i land kontakten om leveranser til GSM-nettet til det russiske mobilselskapet VimpelCom, der Telenor er blant eierne.

Frode Eriksen
14. mai 1999 - 15:17

Tidligere har Ericsson og Alcatel levert utstyr til VimpelCom, men nå er det Nokia som er valgt som leverandør av GSM 900 og 1800 mobilnett til et område i Sentral-Russland. Telenor kjøpte 25 prosent av aksjene i VimpelCom for 1,2 milliarder kroner i desember i fjor og er det russiske mobilselskapets viktigste, internasjonale strategiske partner.

VimpelCom er Russlands største GSM-operatør med 124.000 kunder (ved utgangen av 1998). Tjenesten "Bee Line"er tilgjengelig i Moskva-regionen, Sentral-Russland og deler av Kaukasus og Volga-regionen, foruten Sibir. Selskapet opererer mobilnett både basert på GSM- og D-AMPS-standardene, som dekker 68 prosent av landets befolkning, eller 100 millioner mennesker.

Telenor markerer satsingen i Russland og VimpelCom med offisiell åpning av Telenors Moskva-kontor 28. mai, der statsminister Kjell Magne Bondevik etter planen skal klippe snora.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.