BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia regner med sterk vekst

Salgsvekst på 25 til 35 prosent i 1999 er fremdeles målet for finske Nokia, tross usikkerhet rundt den globale økonomien. Selskapets toppsjef, Jorma Ollila, sier selskapet vil levere et større overskudd enn gjennomsnittet for bransjen.

Frode Eriksen
4. des. 1998 - 10:35

- En rekke økonomiske faktorer gjør det vanskeligere å varsle om fremtiden, men vi mener vi beholder vår sterke vekst innenfor telekom, sa Ollila på en presantasjon torsdag. I en pressemelding fra selskapet heter det at Nokia har produsert sin mobiltelefon nummer 100 millioner, og målsettingen fremover er å være blant de mest attraktive selskapene innenfor bransjen.

Ollia sier at Nokias leder-rolle skal styrkes ved nye partnerskap og oppkjøp de neste årene.

En viktig del av veksten for Nokia kommer innenfor mobiltelefoni, der penetrasjonen i de mest utviklede markedene ventes å ende på mellom 60 og 70 prosent de neste årene.

I 1997 solgte Nokia alene 21,5 millioner mobilterminaler, og salget har flere ganger ligget over én million ukentlig. I kvartalstallene for tredje kvartal i oktober fortalte selskapet at det var verdens største produsent av mobiltelefoner målt i antall.

Nokias vekst øker også behovet for ansatte, og konsernet sysselsetter i dag vel 42.000 personer, kraftig opp fra slutten av 1997 da 36.500 jobbet i konsernet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.