BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia slipper ny motemobil

Den finske mobilprodusenten lanserer nå en ny motemobil, denne gangen belagt med magnesium og aluminium. I likhet med forgjengeren 8810 har modellen 8850 innebygd antenne. Telefonen skal finnes på det norske markedet i november.

Frode Eriksen
19. okt. 1999 - 15:56
Nokia 8850. <i>Foto:  Nokia</i>
Nokia 8850. Foto:  Nokia

Telefonen er en flerbåndstelefon for GSM 900/1800-nettene, veier 91 gram og måler 100 mm x 44 mm x 18 mm. Dette blir dermed en av selskapets minste mobiltelefoner. En ny funksjon som er lagt inn er et sanntidsur som ved hjelp av nettverket alltid viser korrekt, lokal tid. Telefonen har dessuten en innebygd, vibrerende ringefunksjon, trådløse talekodekser og utvidet GSM-båndbredde, EGSM.

- I løpet av de siste årene har vi kontinuerlig forsøkt å bygge opp Nokia-navnet. Som et resultat av dette finnes det nå en stor gruppe mennesker som forbinder navnet med noe helt spesielt. Fra våre kunder forventes det at vi i Nokia forstår dynamikken i markedet, og har oversikt over hva våre kunder forventer seg. Vi tror Nokia 8850 vil bli svært godt mottatt av våre kunder, sier Mads Eriksen i Nokia Mobile Phones Scandinavia.

Nokia 8850 gjør det raskere og enklere å skrive tekstmeldinger, fordi den inkluderer forutsigende tekstfunksjon.

Et "Picture Messaging System" gjør at en kan sende bilder via telefonen, sammen med korte tekstmeldinger. Telefonen leveres med flere ferdigproduserte bilder som kan sendes til andre brukere av Nokia 8850 eller modellene 8210 og 3210.

Det kraftigste batteriet som lanseres til denne telefonen har standby-tid på opptil seks dager og taletid på opptil tre timer og 20 minutter. Telefonen har også en komplett, innebygd datafunksjon og infrarød overføring til eksempelvis PC, skriver eller annen telefon.

Prisen for den nye mobiltelefonen er ikke oppgitt, men med bakgrunn i prisingen av 8810-modellen, vil nok 8850 ligge på mobilforhandlernes aller øverste hylle.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.