RESULTATERFINANS

Nordisk pengebinge med slagkraft

I Europa og USA holder det ikke å være norsk. Telenor Ventures-sjef Rune Rinnan stuper derfor inn i fast nordisk samarbeid med blant annet Janne Carlzon.

21. juni 2000 - 15:40
Telenor VentureTelenor
Rune Rinnan

Les mer om Telenor Venture:
Svenske Spray kjøper norsk felleskjøp
Carlzon kvitter seg med Caesar
SevenMountains henter 50 mill fra England og Holland
Telenor Venture realiserte 170 millioner
- Fremover skal vi samarbeide mye tettere med svenske Ledstiernan med Janne Carlzon i spissen og danske2M Invest. Sammen blir vi det ledende venture kapital-miljøet i Norden, forteller Rune Rinnan til digi.no.


Hittil har alliansen, som er døpt Global Venture Alliance, bare samarbeidet om et prosjekt, internett-reisebyrået Travis.com. Fremover blir det langt tettere med både deling av investeringstilbudet hvert av selskapene får, analysearbeid og utvikling av de ansatte. Men like viktig blir det at Telenor Venture får et nordisk navn, for mange amerikanere er ikke sikre på hva Norge er.

- Global Venture Alliance får en helt annen slagkraft i USA og Europa, der Norden ofte anses som et marked. Å representere bare Norge blir for lite, mener Rinnan.

Samtidig holder Telenor Venture på med en omorganisering. Rinnan er i ferd med å hente inn mellom 500 og 750 millioner kroner til Telenor Venture II. Derfor skal han tidlig i høst bytte navn til Tele Venture, der de to fondene blir datterselskaper. Denne omorganiseringen er klar i august, først da åpner Rinnan en oppdatert internett-side om selskapet han leder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra