RESULTATERFINANS

Nordisk Språkteknologi henter inn 38 millioner

Andre opplever finansmarkedet som knusktørt. Nordisk Språkteknologi på Voss går mot strømmen og henter inn 38 millioner kroner.

12. nov. 2001 - 14:58
Nordisk SpråkteknologiLernout & HauspieIBM

Det ga ny optimisme, og ting begynte å skje. Nedskjæringer ble oppveiet av blant annet lanseringen av tjenesten Voice Messenger, og av beslutningen om ikke å flytte fra Voss likevel. I slutten av oktober ble det varslet en emisjon for å hente inn det man trengte av kapital for å sikre arbeidsro fram til forventet driftsbalanse en gang i 2002.

Da emisjonen ble kunngjort, var emisjonsproveny på 17 millioner kroner allerede sikret, og Voss kommune hadde gitt tilsagn om et langsiktig lån på 9 millioner kroner. Av de 12 millioner kroner som er kommet inn før fristen, er 9 millioner fra nye aksjonærer.

NST har altså til sammen prestert å hente inn 38 millioner kroner.

Selskapets ledelse mener de er i havn, og ser fram til å fullføre omdanningen av NST til et "markedsorientert selskap med fokus på løsninger". Det satses først og fremst på løsninger innen telekom og mobilt Internett, dernest IT-baserte hjelpemidler og læresystemer, samt automatisk diktering.

IBM nytter NST-teknologi i språkteknologiske produkter for norsk, svensk og dansk, som skal lanseres i løpet av 2002, blant annet WebSphere Voice Server som skal åpne for talestyring av WebSphere-baserte e-handelsløsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra