RESULTATERFINANS

Nordmann har patent på netthandel - sitter på potensiell gullgruve

Det lille Kristiansand-selskapet Bellboy sikret seg i 1993 patent på Internett-handel i Norge og Europa, avslører digi.no. Nå skal selskapet kreve avgift fra alle som selger varer og tjenester over Internett og telefon.

Einar Ryvarden
28. sep. 1999 - 15:28
Bellboy International

Rolf Wilhelmsen



Men den utrolige trege søknadsprosessen gjør at Bellboy først nå i 1999 kan begynne å kreve inn lisensavgift på alle som etter hvert har lansert telefon- eller Internett-bestillingssystemer, blant annet det internasjonale flybillettsystemet Amadeus og norske butikker som Onlineclub,Filmweb og matvaretjenesten Hakon Rett Hjem. Bellboy-patentet skiller seg fra vanlige patenter ved at det bare beskriver en fremgansmåte, ikke et teknisk prinsipp.

- Patentet vårt har vært en vel bevart hemmelighet, nå skal vi gjøre den kjent. De fleste mennesker blir ganske sjokkert når de forstår hva dette er. Du skal være flink hvis du skal drive handel på Internett og greie å unngå Bellboy-patentet, sier Wilhelmsen til digi.no.
Bellboys patent
Norsk patent nr. 17 98 88 beskriver et system der brukeren over et allment tilgjengelig nett får se på den sanne leveranse-situasjonen, så bestille direkte og til slutt få en bekreftelse i sanntid.Dermed dekker patentet de fleste systemer for bestillinger over telefon, internett og mobil-nettet.Du kan lese om patentet i denne patentdatabasen
Finn ut mer om ...
Nordlandsdata



www.bilguiden.no






Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA



Jan Haudemann Andersen


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.