RESULTATERFINANS

Nordmann henter £10M i London til europeisk nettbørs

TheShare, et britisk Internett-selskap startet av de i web-kretser kjente nordmennene Per Ø. Elvebakk og Jostein Svendsen, verdsettes nå til 25 millioner pund, eller 320 millioner kroner. Blant investorene er George Soros og Goldmann Sachs.

Herman Berg
1. okt. 1999 - 13:38

De to nordmennene dro til Storbritannia for å finne lykken. Mens Jostein Svendsen jakter videre, prøver Per Øivind Elvebakk å få i gang TheShare.com. Nå kommer meldingen om at selskapet er priset til 25 millioner pund gjennom en emisjon.

Selskapet ble etablert i august 1998 med Jostein Svendsen og Per Øivind Elvebakk som to av fem gründere. Over ett år senere har de gjort en emisjon hvor de får inn frisk kapital fra investorer som Goldman Sachs, GE Capital, Everest Fund (et av George Soros' fond) i tillegg til Argonaut og The eVestment.

Ifølge Elvebakk, som tidligere var administrerende direktør i digi.no's eierselskap Internett Kanal 1, er selskapet nå verdsatt til 25 millioner pund, 320 millioner kroner etter dagens valutakurser. Selskapet skal ha hentet inn 10 millioner pund fra de nye investorene.

Elvebakk påstår at dette er første investeringen Goldman Sachs gjør innen Internett- aksjehandel.

Det het tidligere Stock.Shop. Securities Ltd. og skal nå lanseres under nytt navn, TheShare.com i fjerde kvartal i år. Opprinnelig var det meningen at selskapet skulle i gang i andre kvartal i år, men det har oppstått noen forsinkelser underveis.

Ideen går ut på å gi brukerne sanntids aksjetransaksjoner og informasjon. TheShare.com skal kunne akseptere kunder fra alle EU og EØS-land og satser på å tilby utelukkende elektronisk håndtering av aksjehandel.

Svendsen, som tidligere er medgründer i Mogul Media og New Media Science, var sentral i oppbyggingen, men forsvant ut etter ett år (han befinner seg fortsatt i London), mens de andre på laget slett ikke er noen smågutter. Neil Stapley kom inn på laget noe senere og er tidligere Europasjef i Charles Schwab. Martin Tornqvist er fetteren til Linus "Linux" Torvalds, og Ian Glencross har jobbet for blant annet den britiske banken NatWest på aksjemeglingssiden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.