KARRIERE

Nordmann til topps i europeisk Internett-organisasjon

En verdensomspennende organisasjon som jobber for hindre barn i å se sex og vold på nettet, har ansatt nordmannen Ola-Kristian Hoff som sjef for det europeiske hovedkontoret.

Therese Werenskiold
5. apr. 2000 - 13:31

Organisasjonen Internet Content Rating Assiciation (ICRA), som jobber med å utvikle et internasjonalt akseptert innholdsmålings-system, etablerer seg nå i Europa.

Organisasjonen er idealistisk, og målet er å beskytte barn mot 'skadelig' innhold på Internett (med skadelig innhold menes nakenhet, sex og vold). Det europeiske hovedkontoret til ICRA, som ligger i Brighton utenfor London, har ansatt nordmannen Ola-Kristian Hoff som leder.

Før han kom til ICRA, jobbet Hoff for EUs DG Information Society. Han har også jobbet åtte år i Justisdepartementet. Hoff er utdannet jurist, med rettsinformatikk som spesialfelt.

Han overtar jobben etter David Kerr, som også er leder for Internet Watch Foundation (britisk organisasjon som forsøker å forhindre spredningen av ulovlig materiale på Internett, spesielt barneporno). Kerr har nettopp trukket seg fra Europa-sjef stillingen, og er nå utnevnt til såkalt 'æressekretær'.

Organisasjonen har også ansatt British Telecom-veteranen Ken Handley som teknisk sjef.

- Åpningen av vårt Europa-kontor gjør organisasjonen vår internasjonal, sier toppsjef Stephen Balkam i en pressemelding. - Hoff og Handley får nøkkelroller i arbeidet med å etablere ICRAs tilstedeværelse i Europa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.